Hälsa & träning

Utgifterna på hälsa och träning låg i snitt mellan 500 och 900 kr per person och månad under 2015. Då har vi summerat medlemskapen på gym och träningscenter och utgifterna i ett urval av butiker.

Hur ser dina vanor ut?

Sparande och konsumtion behöver inte utesluta varandra. Om du sparar regelbundet vet du att du har pengar när du behöver dem. Det skapar både trygghet och frihet i vardagen.
Logga in och månadsspara

Så här såg er era totala utgifter ut på träningsmedlemskap, kläder och träningsutrustning förra året. Mest lade ni i december med en snittkostnad på 864 kr. Minst lade ni i maj med ett snitt på 592 kr.

I mars 2015 spenderade ni mest på träningsmedlemskap med en snittkostnad på 396 kr, till skillnad från maj då snittet var 192 kr. Vi har räknat utgifterna på Sats, Friskis & Svettis, Nordic Wellness, Balance, Crossfit, Fitness 24, Friskis, Korpen, Skistar, World Class och Viktväktarna.

Ska man lida pin, vill man vara fin – eller? Så här såg er fördelning på träningskläder, kosttillskott och utrustning ut förra året. Mest lade ni i december med ett snitt på 555 kr. Snittet i januari var 366 kr. Vi har tittat på era totala utgifter på Stadium, XXL, Decathlon, Gymgrossisten, Intersport, Naturkompaniet, Team Sportia och Runners Store.

Systembolaget

Se hur mycket pengar ni lägger i snitt dagen innan nyårsafton.
Utgifter på Systembolaget

Film & musik

Se hur många som köper streamingtjänster nu jämfört med för tio år sedan.
Utgifter på film & musik

Resor

Se vilka fem länder ni gjorde flest transaktioner i förra året.
Utgifter på resor

Fika

Se hur mycket ni fikar för varje månad och var ni helst gör det.
Utgifter på fika

Customer service