Hållbarhet och filantropi

Vi vet att hur vi agerar som bank påverkar människor, miljö och samhälle. I vårt hållbarhetsarbete fokuserar vi bland annat på hållbara investeringar, grön finansiering, stöd till entreprenörer och unga och att minska vår egen miljöpåverkan.

Genom att dela med oss av våra kunskaper hjälper vi hushåll, entreprenörer och företag att fatta välgrundade beslut så att de kan förverkliga sina planer och ambitioner. I vår podcast kan du lyssna på inspirerande berättelser om hur framgångsrika personer väljer att ge tillbaka på olika sätt för att bidra till något bättre.

Slagkraftig dubbel

Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman bestämde sig för att ge tillbaka och bidra till något bättre. Nu förbättrar de livet för tusentals barn i Afrika.
Zelmerlöw & Björkman Foundation
Lyssna på podden

Han hjälper oss att aldrig glömma

Micael Bindefeld berättar om sitt nya projekt Bindefeldstiftelsen. Han har skänkt fem miljoner kronor för att se till att Förintelsen aldrig glöms.
Läs artikeln
Lyssna på podden

Donation som gör skillnad

Entreprenören Bengt Sjöberg har länge varit okänd för många. Det förändrades när han fick lungcancer och beslöt att donera två miljarder kronor till svensk cancerforskning.
Så startar du en stiftelse 
Lyssna på podden

Så bidrar vi till en hållbar framtid

Vill du också ge tillbaka?

Allt fler vill ge tillbaka till samhället och samtidigt bidra till en fråga man brinner för eller ändra på något man tycker är fel. En stiftelse fungerar som en trygghet, en garant för att dina pengar används till rätt sak.
Så startar du en stiftelse

Vi kan också förmedla kontakt med oberoende rådgivare, som till exempel Social Initiative, som hjälper dig att hitta rätt projekt så att dina insatser blir så meningsfulla som möjligt.
Läs gärna mer om Social Initiative här

Ring 0771-62 52 01 så hjälper vi dig!