Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Hej! Här loggar du in på internetbanken eller någon av våra andra tjänster.

 

Private Banking podcast

Bild på Claes de Faire som leder samtal med Martin Getner, chef för Private Banking på SEB.
Claes de Faire leder samtal med Martin Getner, chef för Private Banking på SEB.

Claes de Faire leder samtal med Martin Gärtner, chef för Private Banking på SEB, och inbjudna gäster. De berättar sin historia och om viljan att ge tillbaka till samhället och bidra till något bättre. Berättelser som inspirerar i stort och smått. 

Det kan uppstå problem med uppspelningen om du använder webbläsaren Internet Explorer. Prova i så fall att använda en annan webbläsare.

De senaste avsnitten

”Vi borde alla hjälpas åt för ungdomar i Sverige idag.” Lyssna på när Mentor Sveriges generalsekreterare Karin Jordås berättar hur betydelsefulla henne egna mentorer varit och varför ungdomar behöver vuxna omkring sig. Lyssna på det senaste avsnittet av Private Banking-podden där Claes De Fair och Martin Gärtner, chef för Private Banking på SEB, samtalar med Karin Jordås.

Är Måns singel och kan Jonas sjunga? Hör eurovisionikonen Måns Zelmerlöw och tennisveteranen Jonas Björkman berätta om sin vänskap och hur de bestämde sig för att rädda världen och förbättra livet för tusentals barn genom sin stiftelse Z&B Foundation i Private Banking-podden med Claes de Faire. Lyssna på det senaste avsnittet av Private Banking-podden där Claes De Fair och Martin Gärtner, chef för Private Banking på SEB, samtalar med Måns och Jonas.

Entreprenören Kadim Akca berättar om hur han började sitt liv i Sverige på en parkbänk till att idag ha sålt närmare 50 företag. Han talar också om sitt engagemang för att ge tillbaka till unga entreprenörer och att lämna över en del av sitt företagande till sin dotter, något som inte alltid är det enklaste. Lyssna på det senaste avsnittet av Private Banking-podden där Claes De Fair och Martin Gärtner, chef för Private Banking på SEB, samtalar med Kadim.

För många har entreprenören Bengt Sjöberg som under lång tid bott i Hong Kong varit okänd. Det förändrades när han fick diagnosen lungcancer och beslöt sig för att starta en stiftelse och donera 2 miljarder kronor till svensk cancerforskning. Lyssna på det senaste avsnittet av Private Banking-podden där Claes De Fair och Martin Gärtner, chef för Private Banking på SEB, samtalar med Bengt Sjöberg om hans donation som ska göra skillnad. 

I säsongens första avsnitt samtalar Claes de Faire med Micael Bindefeld om vad hans bakgrund innebär för hans livsval idag. Han har skapat spännande möten och spridit glitter och glamour över Stockholm i snart tre decennier. Men Micael Bindefelds viktigaste projekt är en resa in i mörkret. Genom sin stiftelse ska han se till att berättelsen om Förintelsen aldrig glöms bort.

Robert Bergqvist är den ödmjuke chefekonomen som gärna förklarar. Han vaknar tidigt på morgonen och ser med glädje fram emot att ta reda på vad som har inträffat under natten.

Mernosh Saatchi hoppas kunna se företagande som ett yrkesval. Entreprenören är vår tids hjälte och hon hoppas att entreprenörskapet inte är en trend utan är här för att stanna.

Med musikens kraft vill Stefan Forsberg hjälpa människor att nå sin fulla potential. Martin Gärtner samtalar med Stefan Forsberg, chef för Konserthuset i Stockholm, om att med musikens kraft skapa goda förutsättningar för kommande generationer.

Efter mer än 15 år på Fritidsresor bestämde sig Lottie Knutson för att skriva en bok: ”Nödrop: När krisen kommer”. Martin Gärtner samtalar med Lottie Knutson och Alex Schulman om hur man lever ut sin dröm.

Att skänka en slant till välgörenhet, träna barnens fotbollslag, nattvandra eller att förse entreprenörer med riskkapital. Utan ett ideellt engagemang skulle vi inte ha ett fungerande samhälle. Martin Gärtner, global chef för Private Banking samtalar med Laurent Leksell, huvudägare i Elekta och styrelseordförande i Stockholms Stadsmission, om filantropi.

Innovatören är den som skapar oreda, förändring och tillväxt. Men för att driva projektet framåt behövs oftast hjälp av en entreprenör. Martin Gärtner, global chef för Private Banking, samtalar med David Sonnek, ansvarig för SEB Venture Capital, om investeringar och risktagande. 

Att vara entreprenör handlar i första hand om att ta steget att satsa, våga vara kallsvettig och inte lyssna för mycket på andra. Och som företeelse är de livsviktiga för Sverige. Martin Gärtner, global chef för Private Banking, samtalar i det tredje avsnittet av Private Banking-podden med Douglas Roos om vad som gör en bra entreprenör. 

En bebis som föds i dag kommer att leva fyra timmar längre än en bebis som föddes i går. I det andra avsnittet av Private Banking-podden har Martin Gärtner bjudit in SEB:s välfärdsekonom Jens Magnusson för att prata om vad som händer med vår pension när vi har en åldrande befolkning. 

I det första avsnittet pratar de om vad Private Banking egentligen är för något. Blanka knarrande parkettgolv, öppen brasa och ett förtroligt samtal över en sherry och cigarr på en hemlig adress? Alex Schulman får hjälp av Martin Gärtner att slå hål på myten. 

Customer service