Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Alltid redo - om att handla aktier i appen

Intresset för börsen blir större och större i takt med att marknaden fortsätter uppåt. Aktier har blivit en allt vanligare sparform och framför allt har intresset ökat hos yngre. Tillgänglighet och enkelhet är några av anledningarna till det ökade intresset och att nu kunna handla aktier var du än befinner dig ser vi har stor effekt på investeringsbeteendet och aktiviteten hos våra kunder.

Många har förutfattade meningar om hur en typisk investerare på börsen ser ut. Att man behöver läsa bolagsanalyser för att ta de bästa besluten och vara insatt i varje företag som man väljer att investera i. Idag ser det helt annorlunda ut. Nya appar, investeringsrobotar och en helt annan närhet till inspiration och information har förändrat möjligheten för småsparare att utöka sin sparportfölj från enbart fonder till att också innehålla aktier, utan att behöva lägga ned timmarna motsvarande ett heltidsjobb på informationssökande.

Sedan vi lanserade möjligheten att handla aktier i appen ser vi en tydlig trend att fler och fler handlar med aktier och att antalet transaktioner ökar. Nyligen har vi också lanserat aktierekommendationer för omkring 280 bolag i appen, där SEB Equity Research står får analysen. Allt detta för att förenkla våra kunders investeringsbeslut. Vi utvecklar kontinuerligt vårt aktieerbjudande och kommer under nästa år att lansera fler funktioner för att underlätta för dig som vill investera. Med vetskapen om att det är allt viktigare att kunna göra sina investeringar on the go, så är appen vår första prioritet, så håll utkik efter nya funktioner.

Förra veckan släppte vi funktioner som gör att SEB:s kunder kan följa aktiekurser och annan marknadsinformation i realtid för marknadsplatserna Nasdaq, NGM och Spotlight i Sverige, Finland och Danmark – helt kostnadsfritt. Kurserna strömmar in automatiskt utan att man behöver trycka på uppdatera och det finns nu ett större utbud av jämförelseindex och valutakurser – även dessa uppdaterade i realtid.

Den lägre tröskeln till att söka inspiration och handla med aktier har förändrat vårt sätt att spara och hur vi gör våra investeringsval. Vi ställer som investerare allt högre krav på avkastning och i en uppåtgående marknad är det lätt att lockas av att tjäna snabba pengar. På samma sätt är det också lätt att glömma bort riskaspekten när man gör sina aktieköp.

För en investerare som nyligen äntrat aktiemarknadens värld finns det inte alltid kännedom om vad som kan hända vid stora börsfall och exempelvis hur lång tid det kan ta att återfå sitt investerade kapital. Påminn dig därför om att alltid se på dina aktieinvesteringar långsiktigt och se till att inte placera kapital som du kan behöva inom en snar framtid.

En bra strategi för att hantera risker är att sprida ut sina investeringstillfällen för att inte riskera att hela det investerade beloppet placeras på toppen av en utvecklingskurva, precis så som man pratar om i ett månatligt fondsparande. Med det låga kurtage som erbjuds idag så finns det stor anledning till att komplettera sitt fondsparande med att månadsspara i aktier. Att göra aktieaffärer kontinuerligt ökar din kunskap och erfarenhet och ger dig som bonus ytterligare ett samtalsämne runt middagsbordet. Vilken aktie har du köpt i veckan? 

Tack för ett innehållsrikt investeringsår 2021, vi ser framemot att fortsätta leverera nya värdefulla funktioner som gör dina aktieaffärer ännu enklare! 


Relaterat inlägg: Så bygger du din aktieportfölj

Erbjudandeansvarig Spara

John-Anton Görres

Erbjudandeansvarig Spara

John-Anton Görres


Kundservice