Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Privatlån Enkla lånet

Privatlån från 3,80–11,10 %

  • Låna pengar till vad du vill
  • Välj återbetalningstid på ditt privatlån, mellan 2–10 år
  • Lös ditt privatlån när du vill, utan extra kostnad

Ansök om Enkla lånet

Köpa ny miljöbil, renovera köket eller bli av med dyra smålån? Våra behov ser olika ut, men kräver i många fall finansiering. Med våra enkla lån är det smidigt att låna pengar till det du vill. Ansök direkt och få besked inom 24 timmar.

Om privatlån Enkla lånet

Med privatlån Enkla lånet kan du låna pengar till låg ränta från 20 000 kronor upp till 350 000 kronor beroende på hur din ekonomi ser ut. Är ni två som lånar tillsammans (make, maka eller sambo) ökar möjligheten att låna ett större belopp än om du står som ensam låntagare. Du väljer själv återbetalningstid på ditt privatlån på mellan 2 och 10 år.

Du kan välja att ansöka om Låneskydd till ditt lån. Låneskydd är en försäkring som ger dig en mer skyddad privatekonomi. Om du blir sjuk eller ofrivilligt arbetslös får du hela eller delar av dina lånekostnader betalda.
Läs mer om Låneskydd 

För att ansöka om privatlån ska du:

  • Vara minst 18 år
  • Ha en fast inkomst på minst 190 000 kronor per år
  • Vara fri från betalningsanmärkningar
  • Ha varit folkbokförd i Sverige i minst två år

Hur ansöker jag snabbast? 

Du ansöker snabbast om privatlån Enkla lånet här eller på internetbanken. Du väljer själv vilket konto som pengarna ska sättas in på, men det måste vara ditt eget. Fyll i kontonummer inklusive clearingnummer i din ansökan.

När vi har behandlat din ansökan skickar vi ett skuldebrev till dig som du måste skriva under och skicka tillbaka till oss.

När får jag lånebesked?

Om du ansöker om privatlån här får du lånebesked via sms inom senast 48 timmar. Har du internetbanken får du ditt lånebesked där, inom 24 timmar på vardagar. Om du ansöker om privatlån via telefon eller på ett kontor kan vi ge dig besked direkt.

Vilken ränta får jag?

Den ränta du får på privatlån Enkla lånet är individuell och för närvarande 3,80–11,10 %. Bedömningen baserar vi på dina ekonomiska förutsättningar, lånets storlek och eventuellt tidigare lån.

Ingen uppläggningsavgift på internetbanken

Om du redan är kund hos oss och ansöker om privatlån via internetbanken bjuder vi på uppläggningsavgiften, annars kostar det 300 kronor. Att betala tillbaka lånet via autogiro kostar ingenting.

Normalt har du pengarna på ditt konto i SEB inom 4-5 vardagar efter att vi har tagit emot skuldebrevet. Vill du att ditt privatlån ska betalas ut till en annan bank tar det ytterligare några dagar.

Behöver du ha pengarna snabbare än så kan du besöka något av våra kontor efter att ditt lån är beviljat. Det gäller bara om lånet ska betalas ut till ett konto hos oss.

Betala tillbaka Enkla lånet

Du betalar tillbaka privatlån Enkla lånet under 2 till 10 år via autogiro och beloppet dras från ditt konto varje månad. Om du vill kan du göra större inbetalningar för att betala tillbaka lånet snabbare. Naturligtvis kan du också lösa hela ditt privatlån när du vill utan extra kostnad - kontakta oss då på 0771-388 788.

Om du skulle få ekonomiska problem bör du kontakta oss snarast.

Höja Enkla lånet

Du kan höja ditt nuvarande privatlån med 20 000 kronor eller mer. Vi gör då en ny kreditbedömning och skickar ett nytt skuldebrev som du ska skriva under och skicka tillbaka till oss. Du kan ansöka om en höjning av ditt privatlån på telefon, 0771-388 788, via internetbanken eller genom att besöka något av våra kontor. 

Om du ansöker om en höjning av privatlån Enkla lånet på internetbanken bjuder vi på uppläggningsavgiften, annars tar vi ut en ny uppläggningsavgift på 300 kronor.

Representativt exempel för Enkla lånet: Vi har en individuell prissättning och kreditprövning görs alltid. Det får inte finnas några betalningsanmärkningar och lägsta årsinkomst är 190 000 kronor. Räntan är för närvarande

3,80–11,10 % .Om den rörliga årsräntan är 4,70 procent, blir den effektiva räntan 4,93 procent för ett annuitetslån på 100 000 kronor upplagt på 5 år (60 återbetalningstillfällen) och med en uppläggningsavgift på 300 kronor. Det totala beloppet att betala, vid oförändrad ränta blir 112 705 kronor och din månadskostnad blir 1 873 kronor. Årsränta per 2019-09-16.

Snabbfakta

Enkla lånet är till för dig som är minst 18 år, har en fast inkomst på minst 190 000 kronor per år och har varit folkbokförd i Sverige i minst två år.

Bra att ha när du ansöker om privatlån:

- Uppgifter om inkomst och skulder
- Namnet på din arbetsgivare
- Anställningsdatum
- Ett kontonummer för utbetalning och återbetalning av lånet

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna med din ansökan! Personlig service dygnet runt.

Customer service