Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Ung ambition – en podd av unga för unga

Tobias Kihlberg och Lea Koerner
Tobias Kihlberg och Lea Koerner

Ung Ambition är en podd av unga för unga om entreprenörskap och personlig utveckling. Allt för att göra det enklare att förverkliga sina drömmar.

Du kan även följa Ung Ambition på Instagram: @ungambition 

Läs mer om Lea och Tobias: En podd laddad med inspiration – bara för unga

Producent för Ung ambition: nicklas.mattsson@seb.se

Låten i vinjetten heter: Guld, av Nils Berg.

Som ung kan det vara svårt att hitta - och ha råd med - en bostad. Det problemet vill 26-åriga Markus Linhardt lösa genom sin startup 20-30 som erbjuder kollektivboende, eller co-living, för unga i Stockholm. I veckans avsnitt berättar Markus om hur han utvecklade idén.

Till podden

Budbee har hittills gjort över nio miljoner leveranser i fyra länder. Vd och grundare Fredrik Hamilton berättar om företagets resa från start, hur man skalar upp ett bolag och vad man ska tänka på när man tar in kapital.  

Till podden

Idén planterades i Kalifornien, växte i Västerås och fortsätter att blomma. Alice Moradian berättar om hur hon byggde upp Earth Bite som gör hälsosamma ätbara produkter. Dessutom berättar hon om hur man kan kombinera studier med att starta företag. 

Till podden

Veckans gäst är Julia Tollin, retorikkonsult och egenföretagare. Här berättar hon om hur du kan påverka din omgivning genom att använda rätt verktyg för språk och kommunikation. 

Till podden

I säsongsavslutningen av Ung Ambition får Tobias och Alexandra sällskap av Ishak Ekici som handlar aktier på börsen och driver Instagramkontot Ungaaktiehandlarn. I avsnittet delar han sin syn på investeringar, hur hans portfölj har utvecklats samt vilka mål och drömmar han jobbar för att uppnå.

Till podden

Från att baka granola i köket hemma till massproduktion och försäljning i hela Sverige. Dagens gäst är entreprenören Amanda Larsson som berättar om hur hon tillsammans med sina kollegor lyckats bygga upp företaget Färsking från grunden.

Till podden

I det senaste avsnittet av Ung Ambition intervjuas grundarna av Upcycles, ett av två företag som utsetts till Årets UF-företag i Stockholm. Bland annat delar teamet bakom företaget med sig av sina erfarenheter och ger tips på hur man startar eget.

Till podden

Veckans gäst är den mentala coachen Daniel Brodecki. Idag driver han företaget Mindclub som jobbar med att koppla samman hjärnan med hjärtat för att skapa en hållbar personlig utveckling och meningsfulla relationer. 

Till podden

Dagens gäst är Amal Said som driver Womenisa, ett nätverk för kvinnlig utveckling och entreprenörskap. Hon vill att alla oavsett bakgrund ska kunna driva företag. Dessutom delar Amal med sig av sina tankar om hur man bygger självförtroende. 

Till podden

Lucas Lindström, grundare av det digitala marknadsföringsbolaget GRW Media, testade många metoder för att få bolaget att växa. Den bästa och kanske mest okända visade sig vara vad han kallar ”cold walk ins". I det senaste avsnittet av Ung Ambition delar han med sig av sina bästa tips för unga entreprenörer. 

Till podden

Oliver Titikic driver inte mindre än tre företag. Ett av företagen, juristbyrån Aurix, gick ifjol upp i rätten mot ett av världens största bolag – och vann. Samtidigt pluggar Oliver till jurist på heltid. I dagens avsnitt delar han med sig av sina bästa tips för tidshantering. 

Till podden

Dagens gäst är Sandra Mobaraki som på sitt Instagramkonto ByggSandra beskriver sig som Sveriges första bygginspiratör. I säsongens första avsnitt berättar hon om sitt arbete med att ändra synen på byggbranschen och att få fler kvinnor att välja en karriär inom bygg. 

Till podden

I säsongens sista avsnitt lyfter Lea & Tobias sina favoritögonblick från podden sedan start. Dessutom avslöjas en stor nyhet för poddens framtid.

Till podden

20-årige David Sundström driver det kreativa nätverket Fleet of Creators – ett frilansnätverk för unga fotografer och filmare. Hur gick Fleet från idé till verklighet, och hur tog alla Fleets medgrundare företaget dit det är idag?

Till podden

Värderingar är något som på sätt och vis genomsyrar allt vi gör och mycket som vi tänker. Hur kan värderingar påverka oss och hjälpa oss att skapa ett bättre liv? Lea & Tobias funderar.

Till podden

För första gången har Lea & Tobias en artist som gäst i podden, 24-årige Max Huss, aka Klockrent! Han nådde nyss 13 miljoner streams på Spotify. I Ung Ambition pratar han allt från fotboll till musik, och berättar om sin ambitiösa resa.

Till podden

Vad har du för målsättningar för 2020? Lea & Tobias diskuterar hur sätter man mål, vad som funkar bäst för olika personer, och vad kan hända tack vare att man sätter mål?

Till podden

För fem år sedan startade Josef Fallesen Businesspodden. 188 avsnitt och hundratusentals lyssningar senare var framgången ett faktum. Idag gästar den hårt arbetande 26-åringen Ung ambition för att berätta om sin resa från poddare till miljoninvesterare i svenska tech-startups.

Till podden

Lea & Tobias träffar Jenny Boberg, Manager på Young Entrepreneurs of Sweden, för att prata om varför nätverkande är viktigt och hur man blir riktigt bra på det.

Till podden

Hur kan alger i kombination med kor minska växthusutsläppen? Svaret får du i det senaste avsnittet av Ung ambition, där Lea & Tobias får sällskap av Leo Wezelius, medgrundare av Volta Greentech. Dessutom delar Leo med sig av sina bästa meditationsknep.

Till podden

Lisa Emlund och Helena Hammarström upptäckte av en slump hur bra det kan vara att jobba på yacht. Nu driver de Yachting Sweden tillsammans och hjälper andra som vill komma ut på sjön. Lisa är gäst hos Lea & Tobias, och berättar allt om både företaget och sin resa.

Till podden

Lea &Tobias diskuterar hållbarhet och inte minst – vad kan man bidra med som individ?

Till podden

Lea & Tobias träffar 20-årige serieentreprenören Adrian Andersson som delar med sig av sina erfarenheter och berättar om den revanschlust som följde av att han blev mobbad i skolan.

Till podden

Vi alla har lika mycket tid per dygn. Men vissa hinner med mer och vissa mindre. Vad kan du göra för att maximera din 24 timmar per dag? Lea & Tobias funderar över hur man kan bli ännu mer tidseffektiv. Ung Ambition finns där poddar finns.

Till podden

Historien om restaurangen Skålen började i Australien. Det var där Anton Linderholm och två kompisar hittade inspiration som de tog tillbaka till Sverige för att starta eget. Hur är det att öppna och driva restaurang med två kompisar och vart är företaget på väg? Hör Anton berätta!

Till podden

Vad ska man tänka på som ung när det gäller privatekonomi? Vilka fällor man kan lätt undvika? Ung Ambition träffar SEB:s privatekonom Américo Fernández (från Pengarna & livet-podden), som ger bästa tipsen.

Till podden

Hur får man ett jobb i influencer-världen och finns det en vanlig dag på jobbet? Lyssna in på My-Louise Nilback som jobbar i teamet bakom Margaux Dietz.

Till podden

Han är en SM-vinnande företagare och 19-årig VD för Merchsweden – ett av de mest framgångsrika UF-företagen genom tiderna. Välkommen till Ung Ambition, Fredrik Rinaldo!

Till podden

Första gästen i säsong 2! 19-åriga vloggaren och influencern Frida Tordhag  berättar hur man bygger och ständigt utvecklar ett personligt varumärke.

Till podden

Motivation, ambition och drivkraft är inte alltid lätt att hitta. Men ge inte upp, de kommer till dig också. Lea och Tobias pratar om detta i ett nytt avsnitt av Ung ambition.

Till podden

Vad är passion för dig? Hur hittar man sin passion? Eller har du redan hittat den? Lyssna in på senaste passionerade avsnittet, innan Ung Ambition går på sommaruppehåll!

Till podden

”Kalla duschar, löften till hela världen på YouTube och att byta från en buss till en annan - så har det varit”, säger 20-årige företagaren Nils Berg som är Leas & Tobias gäst i avsnitt 11.

Till podden

Superenkelt för vissa, supersvårt för andra: hur man bara börjar. Hur man kommer igång. Hur man startar. Lyssna på tips och råd från Lea och Tobias i avsnitt 10.

Till podden

Hon är 18 år gammal, medgrundare till ungdomsnätverket Carrus Network och anledningen till att Lea och Tobias träffades: I avsnitt 9 får du träffa Polina Otto!

Till podden

Lea & Tobias pratar om jobb de haft, vilka erfarenheter har de tagit med sig från dem och svarar på frågan: luktar man hamburgare om man jobbar på Donken? Lyssna på avsnitt 8!

Till podden

Lea & Tobias träffar en 20 år gammal framgångsrik företagare i en ovanlig bransch, och allt började med ett misstolkat SMS. Välkommen till avsnitt sju med Daniel Brunov Lindgren.

Till podden

Vad är din största dröm? Om du inte kunde misslyckas, vad skulle du då göra? Slut ögonen, tänk efter, och lyssna på avsnitt 6: Våga drömma stort.

Till podden

Lea & Tobias träffar Julia Delin, en 24-årig entreprenör som nu är vd för Handelshögskolans SSE Business Lab, en inkubator som hjälper till att skapa morgondagens företag. Hur har hennes resa sett ut? Vad tycker hon är viktigt för att lyckas? Vilka utmaningar har hon mött?

Till podden

Lea & Tobias diskuterar varför grupparbeten kan vara svåra, hur de kan fungera bättre och vad man kan göra själv för att få det att bli bra. Och vad kan man göra för att hjälpa varandra på smartast sätt? Du får tre konkreta tips.

Till podden

Kan man påverka hur man ser på saker och ting? Hur hittar man energi och motivation att göra saker? I dagens avsnitt diskuterar Lea och Tobias mindset – och ställer tre frågor att fundera över.

Till podden

Lea och Tobias ger sina bästa tips kring nätverkande - varför ska man göra det, hur gör man och vilka knep finns det? Vilka tips har du som lyssnar? Nätverka med @ungambition på Instagram! 

Till podden

I premiäravsnittet av Ung ambition berättar Lea och Tobias om vilka de är, varför de ville att SEB skulle låta dem göra en ungdomspodd och varför de tycker att entreprenörskap och personlig utveckling är spännande. @ungambition

Till podden

Customer service