Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Uppdaterade kontobestämmelser ger dig större kontroll

Vi uppdaterar kontobestämmelserna för alla våra privatkort, bland annat som en följd av EU-lagstiftning kring valutaväxling. Syftet är att göra det enklare för dig som använder kort att jämföra valutaväxlingskostnader. Det påverkar inte priset på valutaväxling, men du kommer hädanefter att få information i samband med vissa köp eller uttag inom EU eller EES.

I fjol infördes ett nytt krav i EU-lagstiftningen som har gjort det enklare för dig som använder kort att jämföra olika företags valutaväxlingsavgifter när du handlar eller tar ut pengar inom EU eller EES. Alla företag som erbjuder valutaväxling måste numera visa valutaväxlingskostnaden i relation till den valutakurs som dagligen beräknas av den Europeiska centralbanken.

Med anledning av EU-lagstiftningen kommer du nu även att få information om var du kan se din valutaväxlingskostnad i samband med köp eller uttag i vissa utländska valutor. Om du gör flera köp eller uttag i samma valuta kommer du endast få information vid det första köpet eller uttagstillfället. Fortsätter du att genomföra köp eller uttag i samma valuta får du på nytt information efter 30 dagar. Du kan välja att inte få denna information genom att logga in på internetbanken privat och välja Mitt SEB, Utskick och meddelanden.

De nya kontobestämmelserna hittar du under respektive korts produktsida på länkarna nedan. På dessa sidor hittar du också det verktyg som visar information om kostnader för valutaväxling i relation till Europeiska centralbankens valutakurser.

SEB Credit – Mastercard
Kortet SEB Invited 
SEB Selected 
SEB Debit 
SEB Debit limited

Customer service