Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Spartipset många missar

Roger Törnkvist, sparastrateg på SEB.
Roger Törnkvist, sparastrateg på SEB.

Lägger du pengarna på det du verkligen vill ha? Eller försvinner mycket på onödiga småsaker? Med hjälp av appen kan du spara lite varje dag utan att göra något stort hål i din vardagsekonomi. – Det är viktigt att inte låta sparandet bli ett tråkigt tvång, menar Roger Törnkvist, sparastrateg på SEB, och ger dig tips på hur du enkelt du kommer igång.

Att köpa fonder innebär en risk. Du kanske inte får tillbaka dina insatta pengar.

Roger Törnkvist menar att det finns två viktiga ord som tydligt visar känslan av att ha ett sparande; trygghet och frihet. Trygghet att ha pengar till oförutsedda händelser, till exempel om något går sönder. Frihet för att kunna unna dig något speciellt, som att fly från en regnig sommar.

– Hur mycket man kan spara beror givetvis på vilka förutsättningar man har. Det viktiga är att man sparar. Till exempel om du sparar 30 kronor om dagen har du sparat nästan 3000 kronor efter 3 månader.

Så kommer du igång på 1 minut

  • Använd dra och släppa-funktionen 
    På startsidan i appen kan du enkelt föra över en mindre summa från lönekontot till sparkontot. Testa och för över 100 kronor från lönekontot till sparkontot med dra och släppa-funktionen nästa gång du betalar räkningar.
  • Använd funktionen Skapa sparmål och håll koll på utvecklingen
    Med funktionen Skapa sparmål, som du hittar under Verktyg, kan du enkelt lägga upp ett sparmål. 

Spara för en hållbar framtid

Idag vill många av oss inte bara att maten ska vara hållbar utan även sparandet. Därför väljer allt fler att spara i fonder som tar särskild hänsyn till miljö, etik och samhällsansvar. Fondsparande har i många fall större potential än bankkonto, men är också förknippat med en viss risk, så det är viktigt att man kan acceptera kurssvängningar.
Läs mer här om hur du kan spara i hållbarhetsfonder

Customer service