Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Framtidens betalningar är här

En kortterminal och en hand som håller en Samsungtelefon som visar en bild på SEB Credit Mastercard

Nu kan du lämna plånboken hemma och betala med tjänsten Samsung Pay, ett nytt sätt att göra dina köp utan att behöva använda ett enda plastkort. Tjänsten finns i nyare modeller av Samsungs telefoner och klockor.

Under flera år har vi på olika sätt kunnat betala med våra telefoner. Nästa steg är att förvandla mobilen till en komplett plånbok, där plastkort inte längre behövs.

– I samband med att betaltjänsten Samsung Pay lanserades i Sverige, som första land i Norden, ville vi göra det möjligt för våra kunder att ansluta SEB:s samtliga Mastercard-kort, säger Caroline Alyhr, chef för Betallösningar på SEB.

För att aktivera tjänsten registrerar du ditt kort och betalar med mobilen i vanliga kortläsare. När du handlar dras pengarna från samma konto som när du använder ditt fysiska kort. Alla SEB:s kort från Mastercard går att registrera och använda med Samsung Pay.

Möjligheterna är oändliga

Du kan också lägga till medlemskort i Samsung Pay-appen från exempelvis Clas Ohlson, Kicks, Åhléns, Gina Tricot eller Apoteket. Det innebär att alla medlemskap ligger samlade och att du slipper bära med dig plastkort eller uppge ditt personnummer.

I förlängningen kommer du som kund att kunna använda många fler smarta betalningslösningar i mobilen. En framtida möjlighet kan vara att få kvitton digitalt och i efterhand kunna administrera betalningar genom att till exempel konvertera direktköp till avbetalningar.

Ökad säkerhet med digital plånbok

SEB har implementerat en så kallad tokenisering, en säkerhetslösning för transaktioner som är säkrare än teknik som funnits tidigare.

När du registrerar dig för tjänsten sparas inte ditt faktiska kortnummer i telefonen. Istället sparas ett unikt kortnummer som bara går att använda för betalningar med just din telefon.

I Samsungs senaste modeller Galaxy S8 och S8+ kan du som användare även identifiera dig med hjälp av irisscanning vid betalning, vilket till och med är säkrare än att använda fingeravtryck.

Fungerar över hela världen

Samsung använder sig av en egen teknik som skapar ett magnetfält runt telefonen vilket stimulerar att ett kort dragits med magnetremsa. Därför är Samsung Pay kompatibel med i princip alla betalterminaler i Sverige och övriga världen.

– Jag tycker att man ska se det här som början på en spännande resa, där vi genom att nyttja ny digital teknik kommer att förändra och förbättra köpprocessen markant, säger Caroline Alyhr.
Läs mer om Samsung Pay här

Har du frågor om hur dina SEB-kort fungerar i Samsung Pay? Ring oss på 0771-365 365. Vi har öppet dygnet runt, alla dagar.

Våra kort som du kan koppla till Samsung Pay är: 
SEB Maestro
SEB Debit
SEB Credit 
LÄNK SEB Selected
SEB Commercial debit
SEB Corporate
SEB Corporate limit

  1. Kontrollera att din mobiltelefon har stöd för Samsung Pay i Sverige. En lista över kompatibla telefoner finns på Samsungs webbplats.
  2. Logga in i Samsung Pay-appen på din mobil och registrera ditt kort. Under registreringen behöver du verifiera kortet. Det gör du enklast med en engångskod via SMS. För dig över 18 år går det även att verifiera kortet genom vår app för Android eller genom att ringa oss på 0771-365 365.

Vilka kort från SEB går att använda med Samsung Pay?

Alla vårt kort som är kopplade till Mastercard går att använda med Samsung Pay. De korten är Meastro, SEB Credit, SEB Debit, SEB Selected, SEB Commercial debit, SEB Corporate och SEB Corporate limit.

Bankkort Visa går tyvärr inte att använda med Samsung Pay.

Kan jag ha flera kort i Samsung Pay?

Ja, du kan ha flera kort registrerade i Samsung Pay. När du startar appen för att betala kommer det kort som du använde senast att vara förvalt. Om du vill använda ett annat kan du enkelt byta där och då.

Ersätter Samsung Pay mitt fysiska kort?

Nej, du kan använda ditt fysiska kort parallellt med Samsung Pay.

Var kan jag betala med Samsung Pay?

Du kan betala med Samsung Pay i stort sett överallt där du kan betala med kort.

Samsung Pay fungerar med både nyare och äldre kortläsare. På äldre kortläsare håller du telefonen mot magnetläsaren och på nyare håller du den mot symbolen för kontaktlösa betalningar.

Är det säkert att använda Samsung Pay?

Ja, det är säkert att använda Samsung Pay.

När du registrerar dig för tjänsten så sparas inte ditt faktiska kortnummer i telefonen. Istället sparas ett virtuellt kortnummer som bara går att använda för betalningar med just din telefon.

När du ska betala med Samsung Pay måste du identifiera dig med ditt fingeravtryck eller med en kod. De ställer du in när du registrerar dig i tjänsten. Förutom att du legitimerar dig i appen kommer kortläsaren ibland också att be dig slå kortets pinkod.
Läs mer om säkerheten i Samsung Pay

Vad händer om jag blir av med min telefon?

Om du förlorar din telefon behöver du inte spärra ditt fysiska kort, eftersom ditt faktiska kortnummer inte är sparat i Samsung Pay. Däremot bör du spärra Samsung Pay-tjänsten. Det gör du via ditt Samsung Account. På Samsungs webbplats kan du läsa om hur du spärrar tjänsten.

Du kan också ringa oss på 08-14 72 00 för att få hjälp med att spärra Samsung Pay-funktionen för dina kort från SEB. Vi har öppet dygnet runt, alla dagar.

Kan barn och ungdomar använda Samsung Pay?

Ja, barn och ungdomar kan använda Samsung Pay om de har ett Maestro eller ett SEB Debit, och uppfyller Samsungs åldersvillkor för Samsung Pay. Samsung tillhandahåller tjänsten för ungdomar från 16 års ålder med målsmans godkännande. För mer information, se Samsungs villkor för tjänsten.

Hur verifierar barn och ungdomar sina kort för användning i Samsung Pay?

Barn och ungdomar som är under 18 år kan endast använda engångskod via SMS för verifiering av kort i Samsung Pay-appen. Under registreringen kan två andra alternativ också visas upp, Ring Banken och Bank-app. Dessa två kan endast användas för kunder över 18 år.

Om mobiltelefonnummer inte finns registrerat hos SEB måste det göras innan verifiering med engångskod via SMS. Kontakta oss på 0771-365 365 för hjälp med att registrera mobiltelefonnummer. För att registrera ett mobiltelefonnummer för barn och ungdomar behövs målsmans godkännande.

Har du frågor om Samsung Pay?

Hör av dig till Samsung om du har frågor om hur Samsung Pay fungerar.
Gå till Samsungs webbplats

Saknar du SEB Credit?

Om du saknar SEB Credit kan du läsa mer och göra din ansökan redan idag.
Läs mer och ansök om SEB Credit

Customer service