Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Nu går det att handla med fonder och aktier i appen

Numera kan SEB-kunder hantera sina aktie- och fondaffärer i bankens privat-app. ”Det här är något som våra kunder har efterfrågat, så det känns bra att vi nu kan erbjuda nya funktioner som underlättar handeln med fonder och aktier”, säger John Erlandsson, affärsansvarig för sparprodukter på SEB.

I september 2020 blev det möjligt för SEB-kunder att köpa och sälja fonder i SEB:s privatapp, och efter den senaste uppdateringen nu i maj tillkom även funktionen med aktiehandel.

– Att kunna hantera sin fondhandel direkt i appen blev snabbt populärt. Ju fler funktioner vi har kunnat lägga till – som olika filter och översikt – desto fler användare har valt att sköta sina ärenden i appen. Vi räknar med att se en liknande trend beträffande handeln med aktier, säger John Erlandsson.
Till en början erbjuder appen möjligheten att köpa och sälja samtliga värdepapper – aktier och etf:er – på de marknadsplatser som SEB erbjuder digitalt idag, det vill säga i Sverige, Norge, Finland och Danmark. I den första lanseringen ingår dessutom en ny marknadsöversikt och detaljerad bolagsinfo.

John Erlandsson
John Erlandsson


– Sedan är planen att även utöka antalet aktieanalyser till de runt 290 bolag som SEB Equity Research täcker, något som gör det möjligt att själv följa med och engagera sig, säger Patrick Åhrén, ansvarig för sparerbjudandet på SEB.

Patrick berättar att SEB kontinuerligt jobbar med att förenkla för kunder som vill handla med aktier och värdepapper.

– Vi har till exempel sänkt minimicourtaget – det vill säga den avgift du betalar för att handla med aktier och andra aktierelaterade värdepapper samt börshandlade fonder – på börserna i Sverige och Norden.

–Tidigare kostade varje köp minst 20 kronor, men sedan september förra året kostar det från 1 krona när man handlar via appen eller internetbanken. Det rörliga courtaget är 0,09 procent av affärsbeloppet.

För att kunna handla med fonder och värdepapper krävs ett investeringssparkonto (ISK) eller en depå där innehaven förvaras.

Aktier – få dina pengar att växa på börsen

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Värdet på finansiella instrument kan både stiga och falla och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Customer service