Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

40 procent kvinnor i de styrelser som SEB arbetar med

Laptops på ett bord vid ett möte.

Under de tre senaste åren har SEB nominerat 64 styrelseledamöter varav 39 kvinnor. I de bolag där SEB varit aktiv i valberedningsarbetet har vi därmed nått 40 procent andel kvinnor, vilket var regeringens jämställdhetsmål under valrörelsen. Motsvarande siffra för samtliga svenska börsbolagsstyrelser är 36 procent.

– Vi är engagerade i omkring 35 nomineringskommittéer och har arbetat hårt för att få in fler kvinnor i styrelserna. I och med att vi nu har fått in 40 procent kvinnor har vi nått det jämställdhetsmål som regeringen satte under valrörelsen Dessutom har vi gjort det av egen maskin, säger Hans Ek, hållbarhetsansvarig inom SEBs kapitalförvaltning.

Enbart under 2016 nominerade SEB 28 nya styrelseledamöter, varav 15 (54 procent) var kvinnor.

– Vi har framförallt letat efter kvinnor med en bakgrund inom finans, teknik och digitalisering, säger Hans Ek. Många av dem vi nominerade hade ingen tidigare erfarenhet av styrelseuppdrag, men förutom sin kompetens tillför de nya infallsvinklar och synpunkter i styrelserummet.

Customer service