Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet
Se ditt låneutrymme direkt på internetbanken
  • Digital lånekalkylator i realtid
  • Snabbare lånebesked när du exempelvis vill göra en investering
  • För dig som har affärssystemen Visma, Fortnox, PE Accounting eller Björn Lundén

Med ny, smart teknik och realtidsdata kan du enkelt se ditt låneutrymme direkt på internetbanken. Tjänsten fungerar som en lånekalkylator där all din data finns tillgänglig. Koppla upp ditt affärssystem till oss, få snabbt besked hur mycket utrymme du har för till exempel en investering, tryck på knappen när det är dags för finansiering. Snabbt, enkelt och helt kostnadsfritt.

Det här är tidsbesparande och känns modernt och fräscht.
Hjalmar Antonsson, vd för Dotkeeper

Här är ett exempel på hur kalkylen kan se ut

Frågor och svar om tjänsten

Vilken typ av finansiering kan jag ansöka om med hjälp av denna tjänst?

Du kan ansöka om de flesta finansieringar som banklån, kontokredit och factoring. Däremot inte leasing eller fastighetslån.

Vilken data utgår ni från när ni räknar fram mitt företags låneutrymme?

När du har kopplat upp ditt affärssystem till oss via din API-nyckel eller auktoriseringskod delar du dina bokföringsuppgifter med oss. Med hjälp av smart teknik kan vi därigenom dagligen räkna fram ditt låneutrymme. Beloppet som visas är en indikation och beräkningen baseras på 70 procent kundfordringar, 20 procent varulager och 10 inventarier.

Kan alla typer av företag få tillgång till tjänsten? Och vem som helst på företaget?

Ja, både aktiebolag och enskild firma. Den person som ansluter företaget till tjänsten behöver ha behörigheten "Lån och krediter" på internetbanken Business Arena. När det är klart kan vem som helst på företaget, som har samma behörighet, använda tjänsten.

Customer service