Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Tjänstepension för ägare

Ett tjänstepensionpaket speciellt sammansatt för dig som är egenföretagare eller ägare. Välj själv hur du vill lägga upp dina pensionsavsättningar för att få den pension du vill ha.

TryggPlan tjänstepension för ägare

Du som är din egen arbetsgivare måste själv tänka på att planera för din framtida pension och se till att du har de skydd och förmåner som du hade haft om du varit anställd. Vårt tjänstepensionspaket för ägare ger dig ett smidigt pensionssparande där du själv väljer nivå på avsättningarna. Dessutom ingår ekonomiskt skydd vid sjukskrivning och ersättning till familjen vid dödsfall. Du kan också lägga till fler delar som till exempel vårdförsäkring.

Innehåll:

Flexibelt pensionssparande

Med vårt flexibla pensionssparande kan du själv välja hur mycket du vill spara och hur du vill lägga upp dina pensionsavsättningar, som en fast summa varje månad eller en viss procent av din lön.

Premiebefrielse

En premiebefrielseförsäkring innebär ett skydd vid en längre tids sjukdom genom att försäkringsbolaget betalar premierna för tjänstepensionssparandet och familjepensionen.

Sjukförsäkring

En längre tids sjukdom kan få konsekvenser för din ekonomi. Med hjälp av en sjukförsäkring kan du kompensera din inkomstförlust upp till 90 procent av lönen. Alla i Sverige omfattas av ett visst grundskydd från den allmänna sjukförsäkringen. Men tjänar du mer än 8 prisbasbelopp per år eller är egen företagare behöver du komplettera skyddet med en mer omfattande sjukförsäkring för att få maximal ersättning vid längre tids sjukdom.

Familjepension

Familjepension är ett skydd för din familj och skapar ekonomisk trygghet för familjen genom månatliga utbetalningar om du skulle avlida.

Uppstartsrådgivning på distans

När du anmält ditt intresse hör vi av oss för att boka in en tid med dig för uppstartsrådgivning. Över telefon, och med delad skärm, får du prata med en försäkringsrådgivare som går igenom de olika delarna och tillvalen i paketet. Du gör dina val, vi svarar på dina frågor och sedan sätter vi ihop den försäkringslösning som passar dig. Klart.

Administrera tjänstepensionen

På seb.se kan du när som helst se över din pensionslösning och enkelt göra ändringar av till exempel lön och premier. Du identifierar dig med mobilt BankID.

Tillval

Tjänstegrupplivförsäkring för dina efterlevande

Tjänstegrupplivförsäkring (TGL) ger dina anhöriga ekonomisk trygghet i form av ett engångsbelopp om du skulle avlida.

Olycksfallsförsäkring dygnet runt

Vår olycksfallsförsäkring ger dig ekonomisk ersättning om olyckan är framme, oavsett när på dygnet eller var det händer.

Vårdförsäkring för snabbare hjälp

Med Vårdförsäkring Kollektiv kan du snabbt få vård hos en privat vårdgivare efter att du fått remiss från en allmänläkare.

Hållbarhetspaket med rabatt på hållbara fonder

Med vårt kostnadsfria tillval Hållbar tjänstepension får du 10 % rabatt på vårt breda utbud av hållbara fonder. På så sätt kan du påverka omställningen mot ett mer hållbart och klimatsmart samhälle. Självklart har du också tillgång till vårt övriga fondutbud, men då till ordinarie pris.

Vad kostar det

Prisexempel för en kvinna på 40 år beroende på månadslön.

Månadslön

Pensionssparande

Försäkringspremie

Totalpremie

30 000 kr 1 334 kr/mån 243 kr/mån 1 577 kr/mån
40 000 kr 1 779 kr/mån 527 kr/mån 2 306 kr/mån
50 000 kr 4 303 kr/mån 909 kr/mån 5 212 kr/mån

 

I totalpremien ingår pensionssparandet, som inte är en kostnad utan just ett sparande. I räkneexemplet utgår vi från ett pensionssparande som motsvarar marknadsstandarden. Det innebär att man sätter av 4,5 % av bruttolönen upp till 7,5 inkomstbasbelopp (41 750 kr/månad år 2020). På den del av lönen som överstiger 7,5 inkomstbasbelopp sätter man av 30 %. För många egenföretagare kan det vara klokt att ha ett högre sparande. Kostnad för eventuella tillval tillkommer.

Jag vill teckna tjänstepension för ägare

Fyll i och skicka in din intresseanmälan, så bokar vi in ett uppstartsmöte där vi sätter ihop din nya tjänstepension.

Tack!

Vi kontaktar dig så snart som möjligt.

Mer om våra tjänstepensionspaket

Pensionskostnader (ålderspension-, sjuk-, familjepension och premiebefrielse)

Enligt den så kallade huvudregeln i inkomstskattelagen får du göra avdrag för premier upp till 35 procent av lönen under beskattningsåret, eller under det föregående beskattningsåret (dock högst 10 prisbasbelopp). Det är endast faktiskt betalda premier som får dras av. Vid en tillämpning av huvudregeln ingår alla tjänstepensionskostnader, såväl ålderspension och efterlevandepension som sjukpension.

Kostnader för tjänstegruppliv, olycksfalls-och vårdförsäkring

Här gäller andra regler för avdragsrätt. Skaffar du TryggPlan informerar vi dig löpande om hur stor del av kostnaden som är avdragsgill.

Vi har flera olika sparformer för pensionssparandet i Trygg®Plan. Val av sparform beror på hur aktiva du och dina anställda vill vara med ert sparande.

Traditionell försäkring

Passar dig som vill ha möjlighet till god avkastning, slippa ta beslut om placeringar och ha en garanti i grunden.

Mer om traditionell försäkring

Fondförsäkring

Passar dig som vill vara aktiv i ditt tjänstepensionssparande och välja fonder själv, följa utvecklingen och byta fonder vid behov.

Mer om fondförsäkring

Depåförsäkring

Passar dig som är intresserad av placeringar, aktier och andra värdepapper och som har ett stort pensionskapital att placera.

Mer om depåförsäkring

Du kanske är intresserad av

© Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ)
Customer service