Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

EKN

Öka möjligheterna till rörelsefinansiering vid export

Vill du få lån till din exportaffär? Exporterande företag och underleverantörer till exporterande företag kan underlätta sin rörelsefinansiering genom att långivande bank kan dela sin risk med EKN. Lånet ska användas för att finansiera exportverksamhet eller verksamhet som avser underleveranser till exportverksamhet.

Vad kan EKN erbjuda?

EKN erbjuder olika garantier som ger dig möjlighet att få rörelsefinansiering, öka din försäljning och skapa tillväxt – både på befintliga och nya marknader. Fördelar för dig som exporterande företag:

  • Finansiera dina exportaffärer och få bättre likviditet
  • Öka exportförsäljningen genom att erbjuda kredit till dina kunder
  • Säkra dina kundfordringar med en garanti från EKN

Vem passar tjänsten för?

EKN:s erbjudande riktar sig till svenska exporterande företag och underleverantörer till exportindustrin, samt till stora bolag. EKN har ett särskilt uppdrag att stötta små och medelstora företag bland annat genom att erbjuda lösningar som underlättar finansiering.

Det här är EKN

EKN är en myndighet med uppdrag att främja svensk export. De försäkrar företagens risk att inte få betalt vid exportaffärer och även bankers utlåning och krediter till både exportföretag och deras köpare. Allt för att fler svenska företag ska kunna växa internationellt. EKN finns nära företagen och har kontor på fyra orter och flera andra mötesplatser runt om i Sverige.

 

Kontakta oss

Om du vill veta mer om hur EKN kan hjälpa ditt företag är du välkommen att prata med din rådgivare eller ringa oss vardagar 8–18.

Customer service