Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Grönt fastighetslån – för dig som bygger klimatsmart

Idag kommer nära 40 procent av all energi som förbrukas i Sverige från byggnader. Allt fler vill bidra till att minska den siffran genom att producera fler miljöcertifierade byggnader. Med vårt gröna fastighetslån tar du ansvar för hela värdekedjan – både genom att bygga en hållbar byggnad och finansiera den med gröna lån. Det stärker ditt varumärke betydligt.

Fördelar med SEB:s gröna fastighetslån

  • Stärk ditt varumärke genom att ta ansvar för hela värdekedjan i byggprocessen
  • För både nybyggnation, ombildning och köp av ny fastighet
  • Välj mellan rörlig och fast ränta och individuell återbetalningstid

Kontakta oss redan idag

Vi hör av oss inom 48 timmar.

Tack för ditt meddelande!

Om grönt fastighetslån

Grönt fastighetslån passar byggbolag, fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar som inte bara vill ha en miljöcertifierad byggnad – utan också finansiera den långsiktigt med gröna lån. Prissättningen och återbetalningstiden är helt individuell och du kan välja mellan fast och rörlig ränta.

Vi finansierar flerbostadsfastigheter, kommersiella fastigheter och även nyproduktion av dessa typer av fastigheter genom vår tjänst grön byggnadskredit.
Läs mer om grön byggnadskredit

Detta behövs för att få ett grönt fastighetslån

För att få ett grönt fastighetslån ska fastigheten ha en energieffektivitet som är minst 25 procent bättre än de krav som Boverket ställer, vilket motsvarar energiklasserna A och B. De krav Boverket ställer varierar beroende på var i Sverige fastigheten finns.
Läs mer om Boverkets krav på en byggnads energiprestanda

Det är också positivt om byggnaden har någon av följande miljöcertifieringar; LEED Gold, BREEM very good, Miljöbyggnad Silver eller Svanen. Certifieringen i sig är inte kvalificerande till ett grönt fastighetslån utan i kombination med ovanstående krav om energieffektivitet.

Därför erbjuder vi grönt fastighetslån

Idag kommer nära 40 procent av all energi som förbrukas i Sverige från byggnader enligt Världsnaturfonden WWF. Med ett grönt fastighetslån vill vi bidra till omställningen mot ett mer hållbart och klimatsmart samhälle. Genom att kunna erbjuda gröna fastighetslån kan vi nu även finansiera hela värdekedjan i byggprocessen. Från att fastigheten byggs till att bostadsinnehavaren flyttar in.

Tänk kretslopp

1. Grön byggnadskredit

Byggbolag kan bygga fastigheten med hjälp av en grön byggnadskredit.

2. Grönt fastighetslån

Fastighetsägaren kan köpa byggnaden med hjälp av ett grönt fastighetslån.

3. Gröna bolånet

Bostadsinnehavaren kan låna till bostad med hjälp av gröna bolånet.

Customer service