Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Din webbläsare är för gammal. För en bättre och säkrare användarupplevelse rekommenderar vi att du byter webbläsare.

Rekommenderade webbläsare

 

Entreprenörslånet för unga

Många unga bär på bra idéer och företagsdrömmar. Samtidigt kan det vara svårt att hitta finansiering för de första investeringarna. Kanske behöver du köpa en laptop eller juridisk rådgivning. Eller så är din verksamhet beroende av en symaskin eller svarv. För att hjälpa dig vidare har vi tagit fram Entreprenörslånet för unga.

Om Entreprenörslånet för unga

Med Entreprenörslånet för unga kan du som är 18–35 år och befinner dig i uppstartsfasen som entreprenör låna mellan 10 000 kronor och 25 000 kronor. Lånet går till dig som privatperson och du väljer själv återbetalningstid, mellan 2 och 10 år. Lånet har ingen uppläggningsavgift.

Ansök om Entreprenörslånet för unga

För att få låna behöver du:

  • Vara minst 18 och högst 35 år
  • Ha fått rådgivning och gått igenom din affärsplan hos NyföretagarCentrum
  • Vara fri från betalningsanmärkningar
  • Vara kund hos oss

Hur ansöker jag?

Börja med att boka rådgivning hos NyföretagarCentrum. När din affärsplan och budget har gåtts igenom där bokar du ett möte med oss. Innan mötet skickar du sedan affärsplanen och budgeten till det bankkontor som du ska besöka, så behandlar vi din ansökan och ger ett lånebesked i samband med att vi ses.
Boka rådgivning på NyföretagarCentrum

Kontakta oss på telefon 0771-62 53 53 eller genom att ringa direkt till ditt närmaste bankkontor.

När får jag lånet?

Du får lånebeskedet direkt när du gör en ansökan. Normalt har du pengarna på ditt konto inom fyra till fem vardagar efter att låneansökan skrivits på.

Ränta och återbetalning

Räntan på Entreprenörslånet för unga är rörlig och ligger för närvarande på 6,50 procent. Du väljer själv vilken återbetalningstid du vill ha, mellan 2 och 10 år.

Räkneexempel:
Kim lånar 25 000 kronor till sitt nystartade företag och väljer en återbetalningstid på fem år samt rak amortering. Rak amortering innebär att storleken på avbetalningarna inte varierar över tid. Kim betalar därmed av 5 000 kronor på lånet per år. Med en ränta på 6,75 procent tillkommer en räntekostnad på 1 688 kronor under det första året. Förutsatt att räntesatsen inte ändras sjunker sedan räntekostnaden för varje år, eftersom Kims låneskuld minskar.

Ring upp mig

Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

Tack så mycket!

Vi hör av oss till dig så fort vi kan.

Hoppsan!

Något gick fel. Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

Customer service