Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Ägarförändring

Det är många frågor som ska besvaras när ditt företag ska få en ny ägare eller när du ska ta över ett företag. Vi ser det som vårt ansvar att hjälpa dig få en så lyckad affär som möjligt. Och vi kommer att vara med dig från start till mål.

Ett lyckat ägarbyte tar tid

Vi rekommenderar att du börjar planeringen i god tid, oavsett om du ska sälja, överlåta eller köpa ett företag. Med lite investerad tid hos en av våra rådgivare kan du undvika många fällor och få ett lyckat ägarbyte. Vi har lång erfarenhet av ägarbyten och hjälper dig med dina frågor.

Skatter, juridik, värdering och försäkringar

Vad är företaget värt? Vilka skatteeffekter får en försäljning? Vi hjälper dig att få klarhet i viktiga skattefrågor och i juridiken, en korrekt företagsvärdering samt trygga försäkringslösningar.

Finansiering och placeringar

Hur kan du finansiera affären om du köper? Vad ska du göra av kapitalet om du säljer? Vi vet att det är svårt, och vi gör vårt bästa för att göra affären så smidig som möjligt för båda parter.

Frågor för dig som ska sälja

Personliga beslut: Vad vill du få ut av en försäljning? Finns det andra saker än priset som väger in? Vill du att något eller några av dina barn ska ta över? Vill du fortsätta att vara aktiv i företaget eller ska du fasa ut dig själv?

Analysera ditt företag: Vad har företaget för styrkor och svagheter? Hur ser framtiden ut? Hur kan företaget bli mer attraktivt för en köpare?

Analysera köparen: Hur vill du att företaget ska drivas i framtiden? Vem är bäst lämpad att ta ditt företag vidare? Är det familjemedlemmar, anställda, delägare, kompanjoner eller en extern part som konkurrenter, branschkollegor, kunder eller leverantörer?

Ekonomiska aspekter: Vad är företaget värt? Vad är rätt pris? Vad vill du få ut av affären? Vad kan du göra för att höja bolagets värde? Vad får det för skattekonsekvenser (reavinstskatt, inkomstskatt, förmögenhetsskatt)?

Familjerättsliga åtgärder: Vilka ska ha tillgång till det frigjorda kapitalet? Ska äktenskapsförord, testamente eller gåvobrev upprättas? Hur ska du kompensera eventuella barn som inte kan, vill eller får ta över ditt företag?

Din ekonomi efter försäljningen: Hur kommer den framtida försörjningen att se ut? Hur kan du bäst placera frigjort kapital? Trygg och effektiv kapitalförvaltning? Nya investeringar?

Rådgivning: Har du bra rådgivare som kan hjälpa dig?

Ring upp mig

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

Öppettider

Vardagar: 8–20
Helger: 10–18

Customer service