Starta eget företag – steg för steg

Välkommen till vår guide till att starta eget företag och göra verklighet av dina idéer. Du kan hoppa direkt till det område som är mest relevant för dig eller gå igenom guiden steg för steg – som en checklista. Målet är att du ska känna dig väl förberedd och trygg när du startar ditt företag. Starta eget-guiden har totalt åtta punkter.

1. Håller din affärsidé?
För att ta reda på om din idé håller är det viktigt att göra idén så konkret som möjligt och att testa den. Ett bra hjälpmedel för att göra det är att fylla i vår Lean startup canvas.

2. Få råd av en expert 
Nystartsrådgivning ökar chansen att lyckas med ditt företag. Upptäck vilken kostnadsfri hjälp du kan få.

3. Tänk hållbart
Vi är övertygade om att företag som satsar på miljömässig och social hållbarhet blir framtidens vinnare. Men vilka hållbarhetsfrågor kan vara relevanta när du startar eget?

4. Välj bolagsform och namn 
Vilka är för- och nackdelarna med de olika bolagsformerna och vilken passar din verksamhet? Vad är viktigt att tänka på när man ska välja namn åt sitt företag?

5. Registrera företaget 
Hur gör du för att registrera ditt företag? Behöver du också ansöka om exempelvis F-skatt och momsregistrera dig?

6. Välj rätt tjänster för ditt företag 
För att din verksamhet ska kunna fungera och för att du ska få en bekväm företagarvardag behöver några viktiga bitar vara på plats. Det handlar till exempel om att kunna betala och ta betalt och att hitta ett smidigt bokföringssystem.

7. Gör en affärsplan 
I affärsplanen sammanfattar du din verksamhet – hur den ska utformas, vilka utmaningar du ser och hur du ska nå dina mål. Om du ska söka extern finansiering är affärsplanen avgörande. Ta hjälp av vår mall för att göra din egen affärsplan.

8. Finansiera din verksamhet 
Det är dina förutsättningar och egenskaperna hos din affärsidé som avgör hur du kan lösa finansieringen. Men vart kan du vända dig för att hitta finansiering?

Sätt igång

Vi hjälper dig att bli företagskund redan idag

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

Ogiltigt telefonnummer

Tack så mycket!

Vi hör av oss till dig så fort vi kan.

Hoppsan!

Något gick fel. Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

För att bli företagskund når du oss också direkt på 0774-40 00 25.

Bli företagskund hos oss

Är du redo att ta steget och pröva dina vingar som företagare? Vi hjälper dig.
Kom igång med ditt företagande

Hur blir tillvaron som egenföretagare?

Mycket i livet förändras när du startar eget. Men hur förbereder du dig? Vad behöver du tänka på för att få en trygg vardag och en sund privatekonomi för dig och din familj?
Livet som företagare

Customer service