Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

”Entreprenörskap ger mig friheten att ha makt över mitt liv och forma min framtid”

Foto: Sophia Nabil

Sophia Nabil är bara 18 år men har redan kommit långt i sitt entreprenörskap, mycket tack vare sin starka drivkraft och sitt mod. Idag driver hon ett eget UF-företag med syfte att minska ungdomsarbetslöshet och har siktet tydligt inställt på en framtid som entreprenör.

Jag visste redan som liten att jag ville vara med och göra skillnad. När jag var tolv år gammal satt jag och bläddrade i en tidning och fick syn på Annika Falkengren, SEB:s dåvarande vd. Det var den första kvinnan i näringslivet som jag presenterades för och när jag såg henne bestämde jag mig, där och då, för att jag också skulle bli bank-vd en dag.

Min starka drivkraft har jag haft ända sedan jag var liten. Redan innan jag föddes valde min pappa att lämna mig, han trodde nämligen inte att jag skulle ha en chans att lyckas om jag växte upp i en förort med en mamma från Marocko. Sedan dess har det varit min stora motivation – att kunna motbevisa mannen som vägrade att se potential i mig. Det har också lett till att jag själv väljer att se potential i alla människor jag möter.

Det jag gillar med entreprenörskap är att det är så brett, det finns egentligen inga gränser för vad man kan göra. Genom att identifiera ett behov kan jag göra skillnad i samhället och hjälpa människor, samtidigt som jag får ägna mig åt något jag älskar. För mig innebär det också att jag får ta makten över mitt eget liv och fatta besluten som formar min framtid. Den känslan ger mig frihet.

Mitt bästa tips för att ta sig framåt är att våga höra av sig och be om råd. Många vill gärna hjälpa till om de kan och att bara ställa frågan är väldigt enkelt. När jag som tolvåring mailade Annika Falkengren för att fråga om jag fick praoa hos henne var det på ren chansning. Men jag fick svar och dessutom en praktikplats inom banken, vilket har tagit mig vidare till värdefulla kontakter, projektledarjobb och det stora nätverk jag har idag.

Kundservice