Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

”Att dela dina idéer med andra kan ta dem till nästa nivå”

Foto: Lotta Rauséus

Efter att ha jobbat flertalet år inom finans- och försäkringsbranschen insåg Lotta Rauséus att det fanns ett hål på marknaden. En idé föddes och när hon började dela den med andra och träffade sina medgrundare utvecklades den till vad den är idag. Resultatet blev Insurely – en teknik för open insurance och en app som hjälper dig att hålla koll på dina försäkringar.

Jag har nog alltid haft en entreprenöriell anda och ett driv att ta mig framåt. Egentligen är jag ingen tech-person i grunden, men hos mig finns en vilja att förändra och skapa något. Att prova nya saker är inget jag är rädd för, min inställning handlar mycket om att man alltid kan försöka. Jag gillar känslan av att vara på väg någonstans, att saker och ting händer.

Idén om att försäkringar borde digitaliseras hade jag tidigt, men det var först när jag träffade mina medgrundare och vi slog ihop våra tankar och kunde utveckla idén som jag förstod vad den verkligen innebar. Jag är nog mycket av en visionär som har många idéer, men jag tror att man behöver träffa rätt personer för att förstå om de funkar och kunna få dem att flyga. Därför tror jag på att prata om sin idé och få input från folk med olika perspektiv så att man snabbare hittar rätt.

Redan innan vi kom igång trycktestade vi vår idé. Vi pratade med olika professionella nätverk och folk omkring oss, både i och utanför branschen. Jag tror det är viktigt att våga berätta om sina planer och jag tror inte man ska vara rädd för att någon annan ska stjäla ens idé – det är så mycket som ska klaffa att det är svårt för någon annan att göra din grej. Du måste ha en hög ambition, driv och kunskap men också en bra förmåga att bygga nätverk för att ta dig vidare. Du behöver också vara beredd på att det kommer att bli en resa.

Tech-världen, särskilt den med fokus på fintech, är ganska mansdominerad och vi vill aktivt jobba för att få in mångfald när vi rekryterar. Både gällande kön, men också bakgrund, utbildning och erfarenheter. Det är en bit kvar, men vi märker att det börjar gå åt rätt håll och hoppas kunna möta ännu fler kvinnor i den här branschen framöver – en utveckling som är viktig för mig och jag själv hoppas kunna bidra till. Man kan komma otroligt långt på egen hand, men med flera perspektiv blir man ännu starkare.

Customer service