Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

”Jag hade förberett allt jag kunde, till sist var det bara att våga”

Foto: Sara Serray

I sin roll som apotekare och kostrådgivare kom Sara Serray ofta i kontakt med folkhälsoproblem som diabetes typ 2 och fetma. Hon insåg att hon ville vara med och förändra problematiken men på ett sätt som ingen annan gör. Där och då föddes idén om Wellibites, företaget som gör hälsosamt godis.

Jag började min resa hemma i köket där jag experimenterade mig fram till olika recept. Min treåriga systerdotter fick vara testperson och jag ägnade kvällar och helger åt att försöka hitta rätt ingredienser, smak och konsistens. Sakta men säkert började bitarna falla på plats och jag insåg att det var det här jag ville göra, på riktigt. Efter lite övervägande sade jag upp mig från min fasta anställning och sålde min nyinköpta lägenhet för att ha råd att starta upp mitt bolag.

Jag fick bra kontakt med en mentor som hjälpte mig på vägen och fortsatte att jobba vidare. Till sist stod jag där en dag med färdiga recept, fabrikskontakter, designade påsar och ett namn på min produkt. Jag hade förberett allt jag kunde och det sista steget var bara att våga. Vid den här punkten kände jag att det inte längre var ett alternativ att inte försöka. Ett bättre läge än så här skulle jag aldrig få.

Resan från köket till där jag är idag – med Wellibites ute i matbutiker, kiosker och på apotek – har gått snabbt, men det har inte alltid varit enkelt. Längs vägen har jag stött på många problem som talat för att det inte kommer att gå. Men så tänker jag på allt jag investerat, all tid och alla pengar och då finns det inga alternativ. Det bara måste gå. Och den inställningen har verkligen hjälpt mig för det har alltid löst sig.

Jag är väldigt tacksam över att bo i just Sverige. Det är ett jättebra land att vara entreprenör i. Tack vare de skyddsnät och stöd vi har finns också möjligheten att kunna förverkliga sina drömmar. Det går att få otroligt mycket bra hjälp och jag själv har fått väldigt goda råd av mentorer och nätverk med andra entreprenörer. Det finns en stark framåtanda och en möjlighet att göra sina idéer till verklighet, bara man jobbar hårt och vågar ta steget.