Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Too Good To Go vill minska matsvinnet och rädda planeten 

Too Good To Go startades med en tydlig agenda: att rädda mat från att slängas. Idag går mer än en tredjedel av all mat till spillo, samtidigt ser man att minskat matsvinn är en av de främsta åtgärderna för att bekämpa klimatförändringarna. 

För två år sedan tog sig Åsa Sandberg an uppdraget att starta upp Too Good To Go i Sverige. Det blev en resa som till stor del kommit att präglas av coronapandemin och en hårt utsatt restaurangbransch, men som också visat på stor förändringsvilja och ett nytt sätt att tänka. Många matproducenter har blivit mer medvetna och förstått att de behöver en lösning på sitt matsvinn. Här vill Too Good To Go kliva in och vara den hjälpande handen. 

Deras affärsidé bygger på att mat från caféer, restauranger och butiker som annars skulle ha slängts, istället räddas av privatpersoner som får köpa maten till ett lägre pris via Too Good To Go’s app. En hållbar lösning som också skapar en hälsosam affär, men de jobbar även för att komma åt problemet på andra sätt. 

Varje gång mat slängs så är det också andra resurser som går till spillo. Alltifrån el, transport och råvaror till mänskliga resurser som kunskap och hantverk. Utöver att få svenskarna att rädda mat via appen vill Too Good To Go också driva frågan om matsvinn på högre nivå. Bland annat ligger de bakom Europas största datummärkningsinitiativ genom att sätta ytterligare märkningar på produkter, i syfte att utbilda företag, myndigheter och konsumenter att använda sina sinnen snarare än att titta på datumet för att se om maten är dålig. 

Jag har alltid drivits av att göra skillnad och att göra det bättre för människor och planeten. Här finns min passion! Att hållbarhet- och matsvinnsfrågan betyder så mycket för mig har också gjort det enklare att hålla fokus och att ta beslut när jag ställts inför olika utmaningar.”
– Åsa Sandberg
Senior Impact Manager för Too Good To Go

 

Som entreprenör betonar Åsa Sandberg vikten av att våga ta hjälp. Se till att omge dig av människor som kan stötta dig på olika sätt och ta chansen att ställa många frågor. Genom att vara nyfiken och prata med andra som inte tänker som du kan du komma långt. Det är inte pinsamt att be om hjälp, det är smart och det kommer att ta dig vidare mot ditt mål.