Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

Susanne Fuglsang främjar innovation – med stor nyfikenhet och en vilja att förändra 

Susanne Fuglsang är med och formar framtiden genom innovation. Med sin nyfikenhet som främsta verktyg har hon tagit klivet in i nya branscher och skapat sin egen roll som katalysator inom innovation. 

Susanne Fuglsang jobbar med att främja innovationskraften för startups, myndigheter, forskning och storbolag. Genom att skapa mötesplatser och format för samverkan och kunskapsdelning kan hon vara med och möjliggöra innovation. 

Under åren har hon sett hur innovation vuxit från att vara en fråga som berört några få utvalda till att vara relevant för alla medarbetare i organisationen. Teknik är en viktig möjliggörare, men för att kunna skapa förändring krävs det att människan är i fokus. 

En annan viktig faktor för innovation är att ha flera olika perspektiv med i mixen och att ha ett inkluderande tankesätt i alla processer. Fakta och forskning visar tydligt att företag med ett aktivt mångfaldsarbete är lönsammare, mer innovativa och attraherar fler talanger. 

Att uppleva och göra är det snabbaste sättet att lära om och lära nytt. 
– Susanne Fuglsang

 

Ett av Susanne Fuglsangs råd är att vara nyfiken på omvärlden och ta del av det som händer inom teknik och forskning. Inte bara genom att lyssna på podcasts eller läsa böcker, utan att rent praktiskt agera och lära sig genom att delta i olika sammanhang med andra intresserade, både digitalt och via träffar och event. 

Som kvinna idag har man både möjlighet och ansvar att bli en del av framtidens allt mer teknikorienterade företag och tjänster för att se till att alla perspektiv och behov möts. Vi lever i en tid med extremt många utmaningar men också med fler möjligheter än någonsin. Om vi tar tillvara på det kan vi forma framtiden i rätt riktning.