Hoppa till sökfunktionen Hoppa till innehållet

Du behöver använda en annan webbläsare. För att kunna använda våra internettjänster kan du istället använda någon av de här webbläsarna: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox.

Läs mer om rekommenderade webbläsare

 

BackingMinds investerar i underfinansierade bolag och hjälper dem att nå sin fulla potential 

BackingMinds investerar i nystartade bolag som blivit förbisedda av andra. Genom att backa företag med grundare eller kundsegment som avviker från den traditionella normen är de med och ger möjligheter till fler bolag att växa. 

BackingMinds bildades 2016 av entreprenörerna Sara Wimmercranz och Susanne Najafi som hade startat, vuxit och sålt flera bolag vardera. De träffades och slogs av hur få kvinnliga grundare det var som fick kapital, trots att de hade starka affärsidéer och duktiga team. Detta såg de som en affärsmöjlighet och började därefter aktivt att söka upp bolag att investera i. 

Sedan dess har resan gått snabbt och BackingMinds fortsätter att investera i bolag med stor potential. Inte alltid med kvinnliga grundare, utan även andra grupper som förbisetts av investerare, exempelvis grundare med utländsk bakgrund, eller bolag som startats i mindre orter. 

Som investerare har man stor makt, då man väljer ut vilka bolag som har möjlighet att springa snabbare än andra då de får kapital. Genom att investera i förbisedda bolag ger vi dem en chans att spela på samma spelplan som andra.
– Sara Resvik
vd på BackingMinds. 

 

Genom att söka upp spännande områden och bolag, skannar BackingMinds av marknaden för att hitta nästa snabbväxande techbolag. De arbetar datadrivet och använder konkreta fakta som grund istället för förutfattade meningar. 

Nu är planen att expandera internationellt med fokus på Europa och framtiden ser onekligen ljus ut. På kort tid lyckades BackingMinds resa en ny fond på 500 miljoner kronor som ska användas för att skala upp och göra större investeringar. Grundtanken kommer dock vara densamma: att backa förbisedda bolag med stor potential.